Samtale og sjælesorg

Enhver kan henvende sig til præsten og bede om at få besøg eller få en samtale med præsten. Det er således på ingen måde ”at være til besvær” eller udtryk for at man ”tager præstens tid”.

Det er bl.a. samtale, også om det som tynger og gør livet svært, og som kan være vanskeligt at tale med andre om som præstens tid skal gå med.

Sjælesorg er omsorg for sjælen og det er udtryk for at vi har en sådan og at vi bør drage omsorg for vores sjælelige liv og hinanden som medmennesker.
Præstens rolle er at lytte og følge et menneske på en vej der kan være svær at gå alene. Der kan også bedes en bøn og måske er der ønske om at synge en salme.

Præsten er ikke psykolog og det er ikke terapi, men almindelig medmenneskelig samtale. Derfor bliver der hverken taget notater eller ført journal. Præsten har absolut 100 % tavshedspligt. Hvad der bliver talt om, forbliver imellem de to samtalepartnere.

Du kan ringe eller maile til præsten. Præsten kommer gerne hjem til dig eller du er velkommen i præstegården.

Ønsker du anden anonym sjælesorg, kan du kontakte Sct. Nicolai tjenesten på telefon 70 120 110. Alle de frivillige medarbejdere, der arbejder for Sct. Nicolai-tjenesten, har tavshedspligt.